HOME > 学ぶ > 英語 > 英語の部屋 > 英語の朝学 October

英語の朝学 October

Hello, everyone!  from A.D.

October's theme is 'fruits and vegetables’. After practicing many vocabulary words, older students solved a word search while younger children enjoyed a storybook. October's storybook is 'A Beautiful Butterfly (Mikiko Nakamoto, APRICOT) '.

10月のテーマは「果物・野菜」です。発音練習の後、高学年の児童はワードサーチに挑戦し、低学年の児童はアプリコット出版 中本幹子作「A Beautiful Butterfly」の絵本の読み聞かせを聞きました。

Some of these fruits names are familiar to students, however some are new to them! One word is even new to me. Before I came to Tokai Elementary School, I didn't know the fruit 'loquat'. However, we have a loquat tree on this campus. The student taught me about it! I was very grateful to them.

果物の英語での言い方は子ども達にとって馴染みのある物が多くありますが、初めて言い方を知る言葉もあります。私自身も小学校に来る前は loquat(ビワ) が何か知らなかったくらいです。子ども達から、学校の樹木帯にビワの木があることを教わり有り難かったです。