HOME > 学ぶ > 英語 > 英語の部屋 > 12月 朝学 Feelings②

12月 朝学 Feelings②

A.D.先生から、12月2回目の朝学について報告がありました!

Today was the final English Asagaku for this year. The students continued their study of feeling vocabulary. Every homeroom teacher is doing their best too. I'm so thankful for their cooperation, feedback, and advice this year with developing and improving Asagaku!

本年最後の朝学でした。子ども達は先週に引き続き「感情」に関する単語を勉強しました。各学級担任にもご協力いただき、感謝しています。これからも、先生方や子ども達からの振り返りを元に、English Asagakuをレベルアップさせていきます。

This time, younger students watched a skit video from 'Maple Leaf Learning', starring Marty the Moose and his friends. (The end is very funny!) Some classes also wanted to sing-along again to last week's song. I'm delighted they enjoyed it so much.

低学年の子ども達は、前回に引き続き、ヘラジカのMartyとその友達の寸劇ビデオを見ました。先週のビデオも見ているクラスもあり、子ども達が楽しんでくれて嬉しかったです。

The older students did a word search puzzle and three-hint quiz. Most students were able to solve it with time to spare. They've really gotten good at solving my word search puzzles.

高学年は、ワードサーチ・3ヒントクイズに挑戦しました。最初は手こずっていたワードサーチも、最近では解くスピードが速くなってきました。

Actually in my own elementary school life, my homeroom teacher used such puzzles to help us students to practice and remember our weekly spelling words. They helped me back then, so that's why I used them now with our students.

私自身の小学校生活を振り返ると、毎週行われる単語テストのために、担任の先生がワードサーチのような活動をしてくれました。その経験が今に生きています。

Merry Christmas heartto everyone and I will see you in the New Year!