HOME > 学ぶ > 英語 > 英語の部屋 > 【英語(2年)】AD先生に虫を紹介しよう

【英語(2年)】AD先生に虫を紹介しよう

A.D.先生から、2年生が行った【ひみつ大作戦 ~ぼく・わたしの虫~】について報告がありました。

As a joint collaboration between Art, Living Environment Studies, and English, 2nd grade students made a cool display with various insects they made from recycled materials.

この単元は図工・生活・英語の3教科による合科(教科横断型)授業です。子ども達は家庭で出た廃材を用いて、生活科でお世話をした虫を作りました。

Actually, they completely surprised me with a short presentation in English. They must have practiced hard with Ms. Takahashi alone, and kept it a secret from me for weeks even though I eat lunch with 2-1 class! After I got 'ambushed' and they yelled "Suprise!!", each student had a chance to tell me about their creation in English. I got to pet and look at each one! They did so well!

子ども達のミニ発表会にとても驚きました。『ひみつ大作戦』と称して、私に内緒で高橋先生とこっそりと練習していたのです(現在、私は2年1組で昼食を食べているのに、気付かなかったです)。一つひとつの作品に触れ、じっくりと見させてもらいました。

These kids always give me a ton of energy from their hard work. In the US, I had a teaching license for art (not English, surprising!) so I'm always so happy to see what they can make.

子ども達からは、いつも元気をもらいます。アメリカでは、図工の教員免許(英語教員ではないです!)で教えていましたので、子ども達の作品を見るのはとっても幸せです。

I'm looking forward to more collaborations!

今後の合科授業を楽しみにしています!